Ville Valo

Melkeinpä jokainen suomalainen tietää Ville Valon. Kyseinen tumman puhuva, matala-ääninen, ja mystinen mies on His Infernal Majesty -nimisen yhtyeen keulahahmo. Yhtye tunnetaan paremmin nimellä HIM.

Uran alkuvaiheet

Valon musiikkiura alkoi vuonna 1991, jolloin hän koulukavereidensa, Mikko Lindströmin ja Mikko Paanasen, kanssa perusti HIMin. Yhtyeessä on ajan myötä ollut muitakin jäseniä, mutta edellämainitut kolme ovat olleet yhtyeessä pisimmän aikaa. Nykyiseen kokoonpanoon kuuluu Valon, Lindströmin, ja Paanasen lisäksi Janne Puurtinen.

Ensimmäisen levynsä bändi julkaisi vuonna 1997. Kyseisen albumin nimi on Greatest Lovesongs Vol. 666. Yhtye soittaa Valon omin sanoin “love metallia”, joka on käytännössä rockin ja metallin yhdistelmää, ja runolliset sanoitukset ovat englanninkielellä. Valo ei ole ainoastaan tunnettu Suomessa, vaan yhtyeelle on kehittynyt suuri fanikunta ulkomaillakin. Tämän vuoksi monet pitävätkin Ville Valoa yhtenä kuuluisimpana suomalaismuusikkona ulkomailla, eikä tämä oletus ole suinkaan kaukaa haettu.

Toisin kuin Ville Valo, valitettavasti kaikki muusikot eivät onnistu tienaamaan musiikillaan tai elättämään itseään kyseisellä urasuuntauksella. Valon kaltaisia tähtösiä ei artistitaivaalle ole enää Suomesta viime vuosina ponnahtanut, mutta esimerkiksi urheilun ja pokerin parissa uusia maailmankuuluja kilpailijoita on noussut esiin.

HIMin menestys jatkuu ja jatkuu

Yhtyeen kahdeksas ja viimeisin studioalbumi, nimeltään Tears on Tape, julkaistiin vuonna 2013. Miehillä on siis pitkät urat takanaan — yli 20 vuotta HIMissä — ja menestystäkin on vuosien varrella kertynyt huomattavasti! Ville Valo on pysynyt uransa aikana Suomen parhaiten tienaavien muusikoiden listalla melkeinpä joka vuosi. MTV3:n artikkelin mukaan Valo ja Tuomas Holopainen ovat vuosikausia olleet raskaammalla musiikilla parhaiten tienaavia muusikoita. Vuonna 2010 Valo päihitti Holopaisen kun taas vuonna 2013 paikat vaihtuivat. Kaikesta huolimatta, miehet ovat kieltämättä tehneet töitä palkkojensa eteen, joten ei voi muuta kuin nostaa hattua sekä Valolle että Holopaiselle.

HIMiä ja Ville Valoa pääsee tänä vuonna katsomaan ympäri Eurooppaa. Bändi keikkailee muun muassa Romaniassa, Puolassa, Latviassa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja tietenkin Suomessa. Aiemmin tänä vuonna yhtye kävi Yhdysvalloissa kiertueella, joten vaikuttaa siltä, ettei Valon, Lindströmin, Paanasen, ja Puurtisen vauhti lopu milloinkaan kesken!