Tarja Turunen

Tarja Turunen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimpia suomalaisia laulajia maamme rajojen ulkopuolella. Hän on taustaltaan klassisen musiikin ammattilainen. Tarja aloitti musiikkiharrastuksensa jo 6-vuotiaana ja opiskeli myöhemmin Savonlinnan Taidelukion musiikkilinjalla ja sen jälkeen Sibelius Akatemiassa.

Maailmankartalle Nightwishin keulakuvana

Vuonna 1996 Tarja liittyi Tuomas Holopaisen vetämän Nightwish-yhtyeen solistiksi, jatkaen samalla musikaalisia opintojaan Saksassa. Nightwish löi itsensä pian läpi niin koti- kuin ulkomailla, ja iso osa menestystä oli myös Tarjan kuulaan kirkkaalla ja vahvalla äänellä. Yhtye oli ensimmäisiä suomalaisia itsensä maailmalle lyöneistä kokoonpanoista. Nightwishin musiikkia on luonnehdittu sinfoniseksi metalliksi, ja Turusen hienot tulkinnat sekä Holopaisen sovitukset upposivat Suomen lisäksi myös monissa muissa maissa.

Ero yhtyeestä ei ole pysäyttänyt Turusen menestystä

Vuonna 2005 Turunen erotettiin yhtyeestä jäsenien keskinäisten erimielisyyksien vuoksi, minkä jälkeen Turunen on jatkanut soolouraansa aviomiehensä Marcelo Cabulin agentuurin alaisuudessa. Cabuli omistaa argentiinalaisen NEMS Enterprise –nimisen levy-yhtiön. Turunen on esiintynyt myös lukuisissa tv-ohjelmissa, kuten The Voice of Finlandin tuomaristossa.

Turunen asuu nykyään miehensä Marcelon ja heidän vuonna 2012 syntyneen lapsen, Naomin, kanssa Buenos Airesissa. Turunen keikkailee ja konsertoi ahkerasti eri puolilla maailmaa. Hänet on nähty lukuisia kertoja myös Suomen musiikkitapahtumissa, kuten Savonlinnan Oopperajuhlilla. Metallimusiikin lisäksi Turunen on klassisen musiikin ammattilainen ja vetää esimerkiksi joulun aikaan huikeita esityksiä joulukirkoissa. Turunen on valittu useita kertoja eri äänestyksissä parhaimmaksi laulajaksi ja hän koristaa usein myös kansainvälisen lehdistön kansia.