Remu Aaltonen

Henry Olavi Aaltonen syntyi vuonna 1948. Lempinimeltään ”Remu”, mies on suomalaisen musiikkimaailman väriläiskä, jonka ehtymätön rock n’ roll -asenne on säilynyt tiukkana jo vuosikymmeniä. Remu nousi kansan tietouteen Hurriganes-yhtyeen keulakuvana. Hän lauloi ja soitti rumpuja yhtyeessä, jossa laulettiin englantia vähän sinne päin huiskien – mutta niin hurjalla energialla ja innolla, että Remun ääntämisestä tuli osa yhtyeen imagoa.

Aaltonen kuuluu Suomen romaaneihin ja Remun nuoruutta sävytti sodanjälkeinen varattomuus ja puute. Aaltosen pelastikin pikkurikollisuuden parista juuri musiikki ja halu menestyä esiintymislavoilla. Hurriganesin suosio nosti Remun pinnalle. Yhtyeestä ja muista Suomen suurimmista yhtyeistä voit lukea lisää artikkelissa Kaikkien aikojen suomalaisartistit. Vaikka yhtye lopulta hajosikin 1984, on Remu jatkanut Gamesin jälkeen musisointia soolona.

Remu on julkaissut sooloalbumeja ja keikkaillut viime vuosina taas Remu and the Hurriganes -nimisellä kokoonpanolla. Hänet on nähty myös teatterissa sekä vierailevana tähtenä television laulukilpailun tuomaristossa.

Monessa mukana

Remu osallistui myös Euroviisukarsintaan vuonna 2009 ja keikkailee edelleen ahkerasti. Remun henkilökohtaista elämää ovat sävyttäneet tragediat, kuten vakava loukkaantuminen koiravaljakko-onnettomuudessa sekä oman talon palaminen. Remu on nähty myös mukana paikallispolitiikassa.

Remun käyttämä slangi on jättänyt tärkeän jäljen Suomen kieleen, vuonna 2008 ilmestyi Remusanakirja, johon on koottu artistin 500 sanaa ja ilmaisua esimerkein ja selityksin. Kirjaan on koottu Remun vuosikymmenien aikana käytettyjä sanoja ja ilmaisuja, jotka ovat jaksaneet viihdyttää suomalaisia jo pitkään.